Zelfreinigend veiligheidsglas

Locatie: Hilversum

In Hilversum is in 2015 in de tuin van het Tergooi ziekenhuis een speciale plek geopend. Daarmee bieden ze mensen de gelegenheid om in de buitenlucht een chemotherapie te ondergaan. Zo kunnen de cliënten kunnen plaatsnemen in een met glas overdekte houten constructie. En deze bereiken via een overdekt pad dat aan het ziekenhuis verbonden is.

Zelfreinigend veiligheidsglas onderhoudsarm

Voor dit speciale project is gekozen voor gelaagd zelfreinigend veiligheidsglas. Opdat het uitgevoerd is met een revolutionaire coating dat gebruik maakt van natuurlijke elementen. Daarnaast door daglicht en regen af te breken het organisch vuil wegspoelt. Daarbij is het glas vastgezet met aluminium profielen. Kortom is voldaan aan de eis om de plek onderhoudsarm te maken.

Zelfreiningend veiligheidsglas Chemotuin Hilversum 1

Idee & ontwerp Chemotuin Hilversum

Het idee voor een helende plek in de natuur komt van Pieter van den Berg (internist-oncoloog). Daarnaast is het tot stand gekomen door een geldinzameling van de Stichting Vrienden van Tergooi. Verder is het ontwerp van architect Bart van der Salm waarbij de houtconstructie gerealiseerd is door Assink Hout.

Zelfreinigend veiligheidsglas

Enerzijds is het Pilkington Activ™ zelfreinigend glas is te combineren met een groot assortiment glasproducten. Anderzijds is het glas op moeilijk bereikbare plekken te bevestigen. Daarom ook toe te passen op daken van veranda’s en allerlei andere overkappingen. Zo heeft u er bijna geen omkijken naar. Bekijk de folder (PDF) om u een idee te vormen over de toepassingsmogelijkheden.

Hieronder een fotoserie van dit unieke project dat overigens genomineerd is voor de Hedy ‘d Ancona-prijs 2016.